CAN SwitchTCS-10_small

TCS-10 CAN Switch

TCS-10 är en CAN-Switch/Brygga avsedd för alla typer av applikationer. Tack vare den flexibla designen av hölje, med DIN-skena, passar den de flesta installationer. Med en CAN-Switch som TCS-10 kan man bygga stjärn- eller trädformade CAN-nätverk utan att bryta mot CAN specifikationen. TCS-10 är utrustad med två st. 8-pin MSTB-kontaktdon för fyra st. routing portar för CAN och en separat kontaktdon för konfiguration och diagnostik via CANopen samt en separat kontaktdon för strömförsörjning.

Hur TKE CAN Switch funkar

En CAN Switch, eller CAN Brygga är en intelligent repeater som gör att man kan ansluta flera CAN-nätverk, även med olika bithastigheter. Nätverken är inte elektriskt anslutna men meddelanden läses från en CAN-bus, eventuellt filtreras och sedan återutsänds på en eller flera av de andra CAN-bussar.

Fördelarna med en TKE CAN Switch

Fördelarna med en Switch är många. När bussegmenten är elektriskt separerade, är kortslutning och andra elektriska störningar isolerade till det segment där de inträffar. Switchen låter andra grenar av nätverket fortsätta driften normalt. Bussbelastning kan minskas om inte alla meddelanden återutsänds till alla grenar. En gren kan använda en lägre bithastighet för att tillåta ökning av busslängden till några fjärrnoder. TKE CAN Switch har fyra CAN-portar och en extra CAN port för konfigurering.

Konfigurering över CAN

TKE CAN Switch kan konfigureras och aktivt övervakas med CANopen på den femte CAN port. Detta gör att man kan ansluta CAN Switch till en separat CAN-buss för nätverksövervakning, om tillgängligt. Konfigurationsporten kan också anslutas till det kopplade nätet, vilket tillåter konfiguration och övervakning från CAN anslutna HMI eller buss masternod. Den separata CAN port för konfiguration tillåter också lokalisering av konfigurationspunkten långt bort från switchen, som kan uppskattas ifall denna ligger i en svår eller farlig miljö.

Datablad: TCS-10 CAN-Switch

Vi kan även erbjuda en enhet med Marine Approval – Fråga oss mer om denna enhet!